Предупреждение към кандидат-пенсионерите от Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
14:52 / 21.07.2021
6624
Кандидат - пенсионерите в Пловдив трябва да бъдат особено внимателни при подбора на фирми, които могат да подготвят документите им за пенсионирането. Оказва се, че градът гъмжи от псевдоконсултанти, които правят това и то срещу немалки суми.

Днес трябваше да бъде гледано още едно дело срещу такава измамница, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Схемата на 51-годишната Силвия Маринова е същата като на Александрина Георгиева, задържана през 2020 година. И Маринова, както и Георгиева, е обещавала пълна документация за пенсиониране, а на клиентите с недостигащ стаж, е предлагала да го закупуват. Както и в другата схема, хората са давали парите на нея, но вместо да го плати в НОИ, тя е изготвяла фалшиви документи. И двете жени са работили по едно и също време в НОИ и са напуснали през 90-те, а после са си създали собствени фирми, които да извършват пенсионна дейност. 

Срещу Силвия Маринова е повдигнато обвинение за това, че от месец февруари на 2014г. до средата на 2015г. в  Пловдив, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е мамила различни лица - кандидат пенсионери, че ще оформя  и подготвя документи, необходими за тяхното пенсиониране и с това им е причинила имотна вреда в различни размери. В хода на делото тепърва ще разберем какъв е размерът на измамата.

Същата е обвинена и за това, че е съставяла неистински официален документ, удостоверяващ лични и регистрационни данни – Удостоверение образец УП-3. Повдигнато й е и трето обвинение за извършено престъпление  за това, че е държала  печат, на който е бил придаден вид, че е печат на дружество за да съставя с него неистински официален документ, удостоверяващ лични и регистрационни данни.

Подсъдимата вече не е задържана под стража, въпреки, че и бе отпеделена тази мярка през 2020 година. Тя пристигна с адвоката си в сградата на съда, но делото не тръгна, а бе отложено. Причината за това бе, че не се е запознала с експертизата, при изготвянето на която не е бил спасен срока, обяви съдията.

По делото има конституирани четирима граждански ищци – измамени пенсионери, но от тях се яви само един - Димитър  Димитров. Другите ще бъдат призовавани за следващото заседание, което ще е на 7 октомври, от 9.30 часа.

Съдът постанови, че изисква и свидетелство за съдимост на подсъдимата за следващото заседание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).