Предстоят "Дни на музиката в Балабановата къща"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:42 / 08.05.2015
1203
За шеста поредна година Международният фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" превръщат Пловдив в град на музика от най-висока класа. През пролетта и есента на 2015 г. (26 май - 21 юни и 23 септември - 31 октомври) фестивалът - носител на престижната награда "Музикален проект на годината" в класацията "Музикант на годината" на БНР, ще представи пред публиката именити солисти и камерни изпълнители от световните сцени. 

Сред тях са най-адмирираният в световен мащаб български пианист Евгени Божанов; Оркестърът на Сардиния, чийто почетен президент е носителят на Оскар за музика, прочутият Енио Мориконе; Обявеният от критиците за валдхорнист номер едно в света Радек Баборак - дългогодишен соло валдхорнист на Берлинска филхармония, заедно със създадения от него "Баборак Ансамбъл"; градящият световна кариера виолончелист Валентин Радутиу (Германия); Блестящият цигулар Светлин Русев - концертмайстор на Филхармоничния оркестър на Радио Франс; Известното израелско сопрано Шири Хершковиц; Концертмайсторът на Операта и филхармонията в Хамбург (Германия) Йоанна Каменарска; Харизматичната пианистка Ирина Георгиева; Виртуозната перкусионистка Василена Серафимова (лауреат на конкурса ARD в Мюнхен) в тандем с френския пианист Тома Енко; Лауреатите на Първа награда от I Международен конкурс за камерна музика "Пловдив" 2014 - Клавирен квартет AKME (Полша); Прочутите 101 каба гайди с концерт на Античния театър; Оркестър на Държавна опера Пловдив; Оркестър на НУМТИ "Добрин Петков"; Филхармония "Пионер" и много други.

Вече превърналият се в традиция грандиозен  голям детски концерт отново ще представи на Римския стадион едни от най-талантливите младежки оркестри и инструментални формации от различни краища на България. 

Тази година фестивалът прибавя към своите концертни пространства още едно от бижутата на Пловдив - Малката раннохристиянска базилика. Там в концерт от програмата на фестивала ще прозвучат ангелските гласове на хор "Гаудеамус" - носител на наградата "Ансамбъл на годината".

Фестивалът се провежда с любезната подкрепа на Фондация Америка за България, община Пловдив, Общински институт "Старинен Пловдив", Министерство на културата и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове
УМБАЛ "Свети Георги" придоби най-високия сертификат за диагноза и...
Внезапно си отиде Пламен Асенов
Пепа Деведжиева: "Синя България" е за връщане към нормалността в ...
НИМХ издаде нови предупреждения за днес
Продуцент на U2 и носител на шест награди Grammy идва в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).