Представят проекта за Здравна стратегия на Община Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 04.08.2021
1133
Днес от 10:00 ч. в Общинския съвет ще се проведе първото публично представяне на проекта за Здравна стратегия на Община Пловдив за периода 2021 – 2030 г.  На обсъждането са поканени всички общински съветници, представители на синдикатите, на академичната общност, на Българския лекарски съюз и РЗИ.

Стратегията ще бъде представена от директора на Дирекция "Здравеопазване" на Община Пловдив д-р Калин Калинов.

В нея е направен анализ на основните акценти на текущото състояние на здравеопазването, предложена е визия за развитието на общинското здравеопазване и на политики за реализация на основните приоритети. 

Като първи приоритет в проектодокумента се извежда устойчивото развитие на общинското здравеопазване за постигане на здравно благосъстояние на жителите на Пловдив чрез ефективни и ефикасни дейности на общинските лечебни заведения, подобряване на здравния статус на населението, контрол на основните рискови фактори и мониторинг на заразните болести като акцент е поставен върху профилактиката.

Следващият водещ приоритет е обезпечаването на качествена и достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ, укрепване ефективността и контрола на медицинските дейности. Следващите два приоритета са подобряване на майчиното и детско здраве и грижа за уязвимите и специфични групи от населението.

Водещи задачи остават обезпечаването на общинското здравеопазване с квалифицирани кадри и гарантиране на финансовата му стабилност, както и изграждане на електронно здравеопазване в Община Пловдив като част от националната здравна информационна система.

Дискусията ще бъде излъчвана на живо на Фейсбук страницата на Общинския съвет.  Следващото публично обсъждане на стратегията ще бъде с пациентските организации.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).