Представят международния оркестров проект "Франк Мартен Плейърс"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 23.09.2014
862
Бивши и настоящи ученици от
НУМТИ "Добрин Петков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Струнен оркестър, сформиран изцяло от млади български професионални инструменталисти, ще музицира у нас и в чужбина по образец на най-елитните класически формации по света, с концертен репертоар от музиката на ХХ и ХХІ век и особено музикалното наследство на твореца, чието име ансамбълът носи - световно признатият швейцарски композитор Франк Мартен (1890 - 1974). 

Основатели на новата проява са Галина Врачева - концертиращ пианист, композитор и клавирен педагог с международна кариера, Ариан-Терез Мартен - дъщеря на композитора Франк Мартен, Нели Попова-Коева - директор на НУМТИ "Добрин Петков" и Пламен Проданов - концертиращ обоист, камерен изпълнител, оркестрант и педагог. 
 
Този мащабен международен проект се реализира съвместно от Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" - Пловдив, музикална агентура "Арс Севера" - Цюрих, фондация "Франк Мартен" - Женева - Амстердам, фондация "Паул Захер" - Базел и дружество "Приятели на "Франк Мартен Плейърс".

Официалното представяне на международния оркестров проект "Франк Мартен Плейърс" ще се състои днес от 17:30 часа в Аулата на НУМТИ "Добрин Петков" с вход свободен. 

Учредителите организират събитието като творческа среща с Ариан-Терез Мартен и концерт с участието на Галина Врачева - пиано, Екатерина Попова - флейта, камерен ансамбъл "Микстет" в състав: Пламен Проданов - обой, Валентина Тенчева - цигулка, Стойка Станева - виола, Юлия Марковска - виолончело и Йорданка Иванова - пиано. В програмата творби от Франк Мартен, Бенджамин Бритън, Хендрик Андрийсен и Ценко Минкин.

Прослушването на кандидатите-ученици от 7 до 11 клас на НУМТИ е се проведе на 24 септември 2014 г. от 13,30 ч. в Аулата на НУМТИ "Добрин Петков".

Първата концертна изява на елитния юношески оркестър се очаква на 14 декември 2014 г. на сцената на Културен център "Тракарт".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).