Представят книгата "Пулпудева - помазаният град от боговете"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:55 / 20.05.2014
1127
Сдружение "Пловдив - най-старият жив град в Европа" има удоволствието Ви да покани на представянето на книгата на Константин Каменов "Пулпудева - помазаният град от боговете" (историята на Пловдив от XI-то хилядолетие преди Христа до първите векове на Римското владичество).

Събитието ще се състои на 22 май (четвъртък) от 19 часа по време на редовната сбирка на Ротари клуб Пловдив в хотел "Рамада", зала "Пълдин"на последния етаж.

Книгата се издава с финансовата подкрепа на Сдружение "Пловдив- най-старият жив град в Европа" и издателска къща "Хермес".

Константин Каменов (или Константин Камен Каменоф, с прякор Коренът) е роден на 6 юни 1965 г. в Пловдив. Специализира Българска филология и Руски език и литература.

Същевременно завършва Актьорско майсторство и режисура. През 2007 г. завършва втора магистратура по История и започва защита на докторска степен по същата специалност.

Повече от 20 години се занимава с научна дейност, а още от 5-годишен проявява творчески талант и прави опити за поезия и проза.

От 1996 г. постоянно участва с нови научни разработки, разглеждащи племената оформили българския етнос, в конференции във Варна, Шумен, София и други градове. Впоследствие текстовете му са отпечатани в сборните трудове на мероприятията. През 2003 г. участва с доклад в Националния колоквиум, посветен на 100-годишнината от рождението на д-р Маньо Стоянов, с организатор Народна библиотека "Иван Вазов". Докладът му влиза в Сборник към колоквиума' 2004 г. Следващата година негов труд за преоткриването на първообраза на молитвата във времето е отпечатан в книга с 12 подбрани есета "Отче наш" (на български и английски език).

Първата му научна книга - "Небето помни - древнобългарската история", излиза в Пловдив през 1997 г. Няколко години по-късно издателство "Народен будител" публикува "Небето помни - протобългарската история"(2000) с второ допълнено издание през 2001 г. Следват "Ключът на Енох (Ключът на пътя към знанието)" (2006) и книга втора от поредицата "Небето помни - Бог вижда; Етногенезис и създадени култури от протобългарите" (2007), издадени от УИ "Паисий Хилендарски". "Кой пренесе шумерските зикурати - време за промяна на историческата терминология" (2008), част първа на изследването му "Траките и българите - най-ранните християни"(2009), под работното заглавие "Приемането на християнството от траките и унаследените им "езически" символи и принципи в новата вяра и религия" и "Небето помни III - Етногенезисът от (прото-) траки до българи" (2010) са поредните му научни трудове. 

През 2010 г. участва с доклад в първа част на сборника "Богоизбраните българи". А 2011 г. злиза и "Модел "GENEZIS" - Структурата на вселената според траките херметици".

Константин Каменов сътрудничи на различни списания и вестници със свои научни публикации, есета и журналистически публикации. От 2000 г. работи с научна група Интелектуално звено "Корени". Член е на Дружеството на Пловдивските писатели, където два пъти е награждаван за литературни постижения.

Получава голямата награда на Пловдивските клубове "Космос" и "Сириус" за "Приносител на факела от древността". 

Издадени художествени книги:

1994 г. - "Бунт - 85", поезия
1995 г. - "Обещание за спомен", поезия, ИК "Златен лъв"
1995 г. - "Шепичка съмнение", поезия, ИК "Златен лъв"
1998 г. - "Обещание за спомен", поезия, Университет в Делфт, "SensArt"- The Netherlands
2000 г. - "Прощален етюд", поезия, Ителектуално звено "Корени"
2001 г. - "Най - хубавите дни от живота ми", поезия, Интелектуално звено "Корени"
2002 г. - "Взривена душа", "Сенките на светлината", Интелектуално звено "Корени"
2003 г. - "ТЕФТЕРЪ 1912", поезия, Държавен архив, клон Пловдив,
2004 г. - "Мида" "Някой вървя по паважа цяла една обиколка", поезия, Интелектуално звено "Корени"
2005 г. - "Върху циферблата между стрелките", поезия, Интелектуално звено "Корени"
2006 г. - "Каменна поетична мисъл", поезия, УИ "Паисий Хилендарски"
2007 - 2008 г., "Седемостен" и "Седемостен II", поезия, група съидейници, УИ "Паисий Хилендарски"
2008 г. - "Посоченият да е жив", поезия, УИ "Паисий Хилендарски"
2010 г. - "Прощално пиршество", поезия , Интелектуално звено "Корени".
2011 г. - "В търсене на собственото аз, ми...ти", поезия, Интелектуално звено "Корени"
и "Добричкия сборник, посветен на Й. Йовков" с наградения разказ "Ръцете на светйя".


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството, че...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).