Представиха резултати от неформална образователна програма в Младежки център - Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:58 / 10.09.2021
954
Вчера в Младежки център - Пловдив се проведе конференция по дигитално-медийна грамотност, на която бяха представени резултатите от образователната програма "Младите (въз)действат“.

Програмата е насочена към преподаватели, педагогически съветници, директори, младежки работници и други представители на образователната и социална сфера и включва 13 обучителни модула на различни теми. Те са систематизирани в наръчник, предоставящ набор от неформални дейности, които могат да бъдат използвани в работата с младежи. Целта е участниците в модулите да придобият умения като работа в екип, вземане на решения, критично мислене и др.

В нейното реализиране взеха участие представители на Националната мрежа на младежките центрове, Фондация "Приложни изследвания и комуникации“, норвежката организация "Норсенсус медиафорум“ и програмния оператор на програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“.

Представителите на младежките центрове в Пловдив, Добрич, Стара Загора и Враца, както и партньорите им, разказаха за своята работа по наръчника. Заместник-кметът "Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков, който е и ръководител на проекта, по който е създадена програмата, оцени високо постигнатите резултати и работата на екипа на "Младежки център Пловдив“.

На събитието присъстваха и младежи от града и региона. През летните месеци те взеха участие в стажантската програма на младежкия център, която също бе съставена по "Младите (въз)действат“. Накрая те получиха и своите удостоверения за преминат стаж.

Образователният екип на ОП "Младежки център Пловдив“ продължава работата си по програмата "Младите (въз)действат“, като през октомври стартира набирането на нови участници.

Програмата по дигитално-медийна грамотност се осъществява по проект "Младежки център Пловдив- мощен фактор за местно развитие“ по програмата "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).