Председателят на Общински съвет - Пловдив посрещна новия посланик на Република Азербайджан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:08 / 10.09.2021
1536
Доброто сътрудничество в сферата на културата и затвърждаване на добрите отношения бяха теми на срещата между председателя на Общински съвет инж. Александър Държиков и новият посланик на Република Азербайджан в България Н.Пр. д-р Хюсейн Хюсейнов. Негово превъзходителство сподели, че е избрал Пловдив за свое първо официално посещение, тъй като градът е добър пример за мултиетническо съжителство и богата история.

"Бих се радвал да затвърдим културните и икономически връзки между нашите два народа. Моята амбиция като посланик е да запозная гражданите на Пловдив с богатото културно наследство на моята страна“, заяви д-р Хюсейнов.

Той сподели, че предстои организирането на редица културни събития през октомври и ноември тази година и ще се радва те да се случат в Пловдив.

Председателят на Общински съвет инж. Александър Държиков , от своя страна, подчерта, че дипломатическите отношения между двете страни са били на висота през годините. "Именно добрите ни взаимоотношения бяха в основата в Пловдив да бъдат реализирани много общи проекти в сферата на културата, като например фотоизложбата “Баку – хармонията между древното и модерното", която бе показана в града през 2018г.“, заяви инж. Държиков. Председателят също изрази надежда, че предстои реализирането на много бъдещи инициативи.

Посланикът сподели още, че се планира активен диалог и бъдещи срещи с представители на бизнеса, още повече че Азербайджан е сред добре развиващите се икономики по света и се намира на пътя на стратегически търговски пътища в Каспийско море.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).