Преасфалтират ул. "Богомил", обновяват междублокови пространства в "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:31 / 24.04.2015
4171
С ремонтни дейности около строения през 70-те години на миналия век многоетажен жилищен блок със 150 апартамента на ул. "Генерал Радко Димитриев" започна програмата на район "Източен" за облагородяване на междублоковите пространства.

Изграждаме нови бордюри и тротоари, оформят се алеи както около блока, така и между заобикалящите го гаражи, пред които ще бъдат поставени перфоплочи, изброи кметът на "Източен" Николай Чунчуков, който лично следи изпълнението на инфраструктурната програма в района.

Облагородяване предстои на още няколко вътрешноквартални пространства. Само на метри, до паметника на Радко Димитриев и в близост до откритата преди дни обновена спортна площадка, вече е оформена зоната на бъдещата детска площадка, а до нея дори е готова алеята от перфоплочи, предстои и озеленяване от ОП "Градини и паркове".

Реализацията й е по спечелен проект по ПУДОС на стойност 10 000 лв., а откриването й се предвижда около средата на месец май.

В момента интензивно се работи и по ул. "Богомил" . Решихме да преасфалтираме отсечката вместо да кърпим дупки, посочи Николай Чунчуков.

Инфраструктурната програма на района за тази година е на стойност около 400 хил. лв. Вече приключиха ремонтните дейности по пътната настилка на ул. "Крайна" и ул. "Батак" в кв. "Изгрев", изградени са нови тротоари на ул. "Целина", както и ново осветление на ул. "Преспа".

Със съдействието на ОП "Чистота" започва пълен ремонт на подлеза на бул. "Княгиня Мария Луиза" при пресечката с "Лев Толстой".


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче
Пуснаха движението по ремонтираната част на "Рогошко шосе"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).