Позиция на Dacia България относно казуса с пловдивчанина, който катастрофира с новия си автомобил

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:22 / 26.03.2022
10692
Право на отговор от страна на представителството на Dacia в България във връзка с материала ни Клиент възмутен от несправедливост, свързана с покупка на чисто нов автомобил Дачия Сандеро.

Oфициалният представител на Dacia в България иска да обърне внимание на следните факти:

- Цитираният автомобил е постъпил в официален сервиз от нашата мрежа след претърпяно ПТП. В тази връзка темата "гаранция“ няма касателство в този случай.

- Сроковете за отремонтиране на автомобил в следствие на ПТП, независимо от неговата възраст и гаранция, са по-дълги от гаранционните, тъй като са намесени повече от две страни. Основна роля в тези случаи играе застрахователната компания, която трябва да одобри всички части, подлежащи на подмяна. Броят на огледите и сроковете, в които се извършват, са решение на индивидуалната застрахователна компания, която клиентът е избрал. След окончателното одобрение на частите от застрахователя се пристъпва към тяхната поръчка от страна на сервиза.

- Заместващ автомобил се предоставя безвъзмездно единствено при гаранционен ремонт. Тъй като цитираният случай е в следствие на ПТП, същият е предложен срещу заплащане. За това клиентът е информиран при закупуване на автомобила посредством гаранционните условия за предоставяне на мобилност.

- Официалният представител на Dacia в България няма касателство и по отношение на фактологични грешки в талона за регистрация на автомобила. За това отговарят държавните компетентни органи.

- Не съществува правна и морална причина гаранцията на даден автомобил да се удължава заради ремонт в следствие на ПТП. Двете изброени нямат логическа връзка.

С оглед на изложеното официалният представител на Dacia в България счита, че описанoто в статията няма връзка с условията на гаранция на автомобилите Dacia, не цитират компетентните органи, отговорни за проблемите, както и законовите рамки, приложими за казуса.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).