Поставят нов тип контейнери, клошарите няма да могат да ровят в тях

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
15:25 / 04.12.2014
7588
ОП "Чистота" започна разполагането на контейнери тип "иглу" за разделно събиране на отпадъци от опаковки в район "Южен".

"Това се прави както за подобряване на обслужването, така и за улеснение на гражданите", коментира директорът на предприятието Иван Стоянов.

В "Южен" се въвеждат нови точки за разделно събиране на отпадъците и от 104 броят им нараства на 150. Досегашните "ракли" се подменят с контейнери тип "иглу", което не само ще подобри визията на района, но и ще спомогне за използването на контейнерите по предназначение.

В тях да не може да се изхвърля смесен битов отпадък, а само опаковки, без възможност за ровене и разхвърляне на боклуци извън съдовете за смет, както и възможност за достъпа до отпадъците от клошари.

ОП "Чистота" и Дирекция "Екология" към община Пловдив призовават гражданите да изхвърлят отпадъците от опаковки точно в този тип контейнери, за да се изпълнят европейските екологични норми.

Виж коментарите (28)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).