Полицейски коли с камери и микрофони ще патрулират в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:14 / 20.01.2015
3690
Със заповед на вътрешния министър от днес пътните полицаи вече използват ново техническо оборудване - камери и микрофони.

В Пловдив автомобилите още не са оборудвани, но се очаква това да стане в най-скоро време, увери началникът на "Пътна полиция" Пловдив Радослав Начев.

"В момента всички проверки на "Пътна полиция" се заснемат от служителите с таблети. Записите се пазят в Областната дирекция. В началото с новата техника за видеозапис ще бъдат оборудвани 9 коли, а след това и всички автомобили на "Пътна полиция", съобщи още Начев.

Автомобилите на "Пътна полиция" трябва да са оборудвани с камери и микрофони, с които ще се документират проверките на водачите. От МВР уточняват, че патрулните коли с това оборудване ще могат да извършват проверките по пътя. 

Спиранията от страна на полицаите, без наличието на записваща техника, не са разрешени. Тази забрана влезе в сила след множеството безконтролни спирания, при които голяма част от тях завършваха с подкупи.



Източник: радио "Пловдив"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Помощникът на Николай Пловдивски с голям шанс да стане сливенски ...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).