Похвално: Учители и ученици от Механото успяха да изчистят част от терена до Водната палата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:29 / 13.11.2022
10799
Доброто е грижа за околните и нас самите, това е което учителите от Механото се стараят да възпитат у своите ученици. Шепа ентусиазирани преподаватели са подели низ от благотворителни инициативи като измислят, разработват и реализират идеи как да променят ежедневието на околните чрез малки жестове на добротворчество.

Г-жа Таня Гънкова и г-жа Фани Пейчева обясниха, че учителите от гимназията се стараят да научат възпитаниците си колко е важно да са нясно с цената на избора - да дарят частица от свободното си време в полза на другите и да помагат без да търсят отплата.

В петък следобед (11.11. 22г.), напълно безвъзмездно и в личното си време, учители и ученици се събраха на брега на река Марица. Дори и лошото време не успя да откаже участниците в инициативата. Под мотото "МеханоАкция: Пълен чувал, грижа за нашия град!“ те успяха да изчистят част от терена до Водната палата.

Г-ца Христина Кръстева и г-жа Ана Тончева споделят, че целта на тези инициативи е развитието на личностни качества и умения за социален живот. По този начин младежите се учат да обменят идеи, да показват толерантност, да се съобразяват с другите, да работят в екип.

"Ръка, която дава не обеднява!“, напомня г-ца Праматарова, като урокът по Човечност продължава и следващия месец.

През декември Механото подновява благотворителния си базар в полза на децата от сдружение "Паралелен свят“. Събитието е кръстено МеханоМисия: "Резенче любов“ 2. Г-н Казаков, отново ще се включи в инициативата, този път като шеф- кулинар, защото "Да имаш голямо сърце не тежи, само помага…“.

Учениците и техните родители с удоволствие участват в инициативата с песни, танци, игри, домашно приготвена храна и много настроение.

Очакваме всички Доброволци- Добротворци на 10.12.22г. от 11 ч. в Дом на културата " Борис Христов“.

Нека заедно променим паралелния им свят към по - добро!

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).