Подпомагат млади художници със средства от благотворителен търг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:26 / 21.07.2009
2174
15 915 лева, събрани на благотворителен търг на произведения на съвременни пловдивски автори, състоял се в началото на юни в панаира, ще бъдат официално предадени утре в Заседателната зала на Областна администрация. 

По волята на дарителите - пловдивски автори, предоставили свои творби за участие в търга, набраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на талантливи деца от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства - Пловдив и Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов" гр. Пловдив.

Ръководствата на двете училища се споразумяха, сумата да бъде разделена поравно между двете училища. Педагогическият съвет на всяко от двете учебни заведения на свое заседание е взел решение и ще предостави писмена информация, съдържаща имената на учениците, които ще се ползват от помощта и начина на разпределение на средствата.

Средставата ще бъдат връчени на директорките на училищата от областния управител Тодор Петков, който е почетен патрон и инициатор на благотворителната инициатива.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
Полицията в Пловдив подхвана джигитите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).