Подписка за изграждане на нов парк в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
14:22 / 06.03.2022
7096
Коматевци започват подписка с искане за изграждането на парк между "Коматево" и "Остромила", съобщи за Plovdiv24.bg Звезделина Кирякова от Сдружение "Комателци за Коматево. "Точната локация е между стадиона на "Ботев" и болница "Еврохоспитал“, а зад парцела е Остромила“, уточнява тя.

"От сдружението инициирахме събиране на подписи, защото искаме на общински терен от около 65 декара, да бъде изграден общински парк. Към инициативата на сдружението се присъединиха и живущите в съседния квартал Остромила, защото там също нямат никакъв парк, а зелените площи се застрояват всеки ден.

Това са два общински парцела, които са отредени за зелени площи, но ако ние като граждани не искаме и не настояваме да се реализира, най-вероятно никога няма да имаме парк, защото в бюджета винаги има "по-важни" (според управляващите) проекти, но какво по-важно от здравето на хората?! Здравето, защото повече дръвчета са гаранция за по-чист въздух, който вече липсва в града ни, както и повече място за спорт“, каза още Звезделина Кирякова.

Приканват се повече хора да подкрепят подписката, която може да се изтегли от страницата на сдружението във Фейсбук.

Коматевци благодарят на бившия кмет на район "Южен" Борислав Инчев, благодарение на който вече има задание за изработване на ПУП. "Продължаваме заедно напред. Скоро ще оповестим и магазините, в които ще има подписки. От тях ще може да вземете и за да събирате по вашите блокове, улици и т.н Подписка има и при водещия на кукерския празник днес", съобщават организаторите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).