Подобряват болничната среда на децата с мобилни библиотеки и аниматори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:10 / 24.03.2015
925
Днес от 12.00 часа в VIII аудитория на Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив ще се проведе първото официално събитие за 2015 г. в рамките на Националната инициатива "Приказки без край". Тя е насочена към подобряване на болничната среда и престоя на децата с помощта на мобилни библиотеки и специално обучени аниматори.

Участие в събитието ще вземат доц. Мария Спасова от Детската онкохематология на Клиниката по детски и генетични заболявания и член на Българска педиатрична асоциация, лекари и медицински персонал от клиниката, както и представители на "ГлаксоСмитКлайн", България. 

Те ще представят повече информация за планираните през 2015 г. активности в рамките на "Приказки без край". Целта е инициативата да се разрасне както по отношение на дейностите за подобряване на болничния престой на децата, така и към подобряване на болничната среда и въвличането на повече ангажирани с нея партньори.

Всички участници в събитието и хоспитализираните деца ще декорират коридорите на клиниката и болничните стаи, така че средата да стане по-приветлива. Накрая ще бъде облагородена с цветя и градинката за игра зад клиниката.

За настанените в лечебното заведение деца и диспансерно наблюдаваните малчугани е предвидено празненство по случай първа пролет. 

Актьорите и телевизионни водещи Димитър Рачков и Енчо Данаилов - Бате Енчо ще се забавляват заедно с децата и ще им поднесат подаръци - тениски с лично нарисувани от тях щампи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).