По Кръстовден Пловдив става столица на меда и пчелните продукти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:35 / 11.09.2012
2243
За трета поредна година пловдивското пчеларско дружество ОПС "Акация-1899" кани гостите и жителите на града под тепетата на Централния площад. Своите шатри там ще разпънат пчелари от цяла България от 14 до 23 септември включително. 

"Продажбите на медената фиеста в Пловдив сякаш вървят между другото" - споделят ценители на благодатната течност, които очакват с нетърпение откриването, обявено за 11 ч. навръх Кръстовден. С водосвет и благословията на най-възрастният пчелар - 92-годишния бай Георги се очаква да тръгнат традиционните за десетдневката дегустации и разговори за целебните възможности на естествения биостимулатор. 

На 15 септември /събота/ от 13ч. пък е обявена срещата на пчеларите от Южна България с евродепутата Мария Неделчева- Габриел, която издейства тази година след тежката зима на българските пчелари да кандидатстват за компенсации по програма "Де минимус" на ЕС.

Пчеларите, участници във Феста не се отказват и от апостолската си мисия и в първия учебен ден - тази година се пада на 17 септември, отново ще раздават мед на малките ученици. През 2013 предстои да се отбележи вековен юбилей на организираното движение на пчеларите от пловдивския край, съобщават домакините на Медената фиеста, от ОПС"Акация-1899". 

За тази цел се сформира Комитет по честванията, който тепърва ще решава как достойно да се отбележи вековния принос на пловдивчани за най- ценния отрасъл за здравето на българина. Няма да се изморим да подканяме на нашите форуми: " Яжте мед - така участвате в екологичното равновесие на природата" - сигурен е и най-дейният организатор и зам.-председател на сдружението в Пловдив Митко Бонев.

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).