Пловдивски ученици ще участват в "Цветна олимпиада"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 28.04.2015
1165
Бивши и настоящи ученици от
ПГЕЕ:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОМГ "Акад. К. Попов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес точно в 14:00 ч. в цяла България ще започне Националният онлайн кръг в "Цветна олимпиада", организирана от Сдружение "България си ти!". Участниците от Област Пловдив са ученици от НТГ - Пловдив, ПГЕЕ - Пловдив, ОМГ "Акад. Кирил Попов" - Пловдив, ЧПГЧО "Стоянстрой" - Пловдив. 

Право на участие в електронното издание на "Цветна олимпиада" имат учениците от посочените училища, които се класираха сред победителите в областния кръг на съревнованието в областта. Представителите на учебните заведения ще премерят знания със свои връстници от цялата страна.

Националният онлайн кръг в "Цветна олимпиада" ще бъде финалният етап в съревнованието, в който се включват ученици от цялата страна. Участие в него могат да вземат учениците, които са се класирали на първия (областен) кръг в състезанието. 

Първият етап на съревнованието се проведе във всяка от двадесет и осемте области в страната и в него участваха хиляди ученици от стотици училища. В електронното издание в рамките на един час учащите от VIII до XII клас ще "мерят" знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.

Целта на "Цветната олимпиада" е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини. 

 "Цветна олимпиада" е в Националния календар на МОН и НДД за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 година и се организира със съдействието на РИО на МОН, както и в партньорство с БАН, СУ "Св. Климент Охридски" и Асоциацията на учителите по български език и литература. Участието на учениците в "Цветна олимпиада" е доброволно и безплатно.

Първите пет участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините ще бъдат национални победители в съревнованието. Знанията и усилията им ще бъдат поощрени на официална церемония в столицата, организирана от Сдружение "България си ти!". Умните и можещи деца на България ще бъдат наградени със стипендии за следващата учебна година и материални награди. 

Онлайн кръгът е финален в съревнованието "Цветна олимпиада". Особеното при него е, че се извършва електронно, а формата, под която учениците ще се състезават, е тестова. Те имат на разположение един час, за да се справят със заданията. 

С електронното издание на съревнованието освен поставените от организаторите цели в сферата на образованието, се постигат и други като - екологична, чрез която се икономисва хартия; въвеждане на интерактивни методи на изпитване и прозрачност при оценяването; насърчава дигиталните компетенции на учениците и др. Съревнованието ще се наблюдава от експерти по съответните дисциплини.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).