Пловдивски Културен Институт посреща уикенда с пролетни културни събития

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:31 / 14.04.2022
734
С пролетни уикенд събития, Пловдивски Културен Институт посреща предстоящите празнични почивни дни. Първият повод да се разходите до ул. "Иван Перпелиев“ №5 е в съботния ден /16.04/, когато от 17:00 часа се открива самостоятелната изложба на художника Николай Балдев "Островът на желанията“.

Николай Балдев има зад гърба си редица самостоятелни изложби и участва в общи и национални изложби. Негови картини са собственост на почитатели и колекционери от България, Италия, Дания, Испания, САЩ и Русия.

Куратор на изложбата е Илиян Колев, а картините могат да бъдат разгледани до 14 май в Арт Галерия Пловдивски Културен Институт.

Съботните събития продължават с аудио-визуалният танцов пърформанс ДОМ от 19:00 часа.

"Основата, върху която се изгражда пърформанса е взаимовръзката между движение, звук и образ. Чрез него, засягаме значими теми, както в сферата на изкуството, така и за обществото.“, коментират организаторите на събитието.

Специално за всички зрители, към билета аудио-визуалния танцов пърформанс е включено и свободно посещение на Интерактивната изложба към проекта. Уникалната по рода си изложба ще бъде открива в неделния ден /17.04/ от 12:00 до 16:00 часа.

"Каним всички пловдивчани и гости на града на тези неповторими културни събития, с които да отбележим Лазаровден и Цветница.“, отправи покана Марияна Стракова – директор на събитийния център.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).