Пловдивската детска градина "Буратино" отбелязва 50-годишен юбилей

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:42 / 29.04.2022
2094
Пловдивската детска градина "Буратино" ще отбележи утре 50 години от създаването си с концерт-спектакъл в Дома на културата "Борис Христов". Това съобщи директорът на детското заведение Кристина Йончева. Тържеството е с приказен сюжет и както героят Алексей Толстой Буратино, син на Карло Колоди Буратино претърпява метаморфоза, така и ние на сцената ще обърнем внимание на добродетелите и ценностите, каза Йончева.

В концерта ще участват всички 203 деца, които се обучават в градина. С песни и танци те ще разкажат различни истории. Той ще започне в 16:00 часа и на него са поканени родители, представители на общинската администрация, бивши преподаватели, учители от всички градини в града.

Цялата 2022 година е подчинена на юбилея ни, каза директорът. До дни се очакват резултатите от Националния конкурс за детска рисунка на тема "Буратино и приятели", който организират от градината. 

Детска гадина "Буратино" е открита официално на 23 май 1972 година и тогава носи името "Комсомол". В момента в градината има седем групи. Всички те се обучават по метода "Монтесори" още от 2016 година, когато е въведен от община Пловдив. Предстои разширение на детското заведение с три групи, съобщи Йончева. Те ще се помещават в допълнителна пристройка, която е в последен етап на проектиране. 

Екипът на детската градина работи по национални и международни проекти. На осми май очакваме колеги от Италия, с които една седмица ще обменяме опит, каза директорът. По думите й, за да се отговори на съвременните изисквания при обучението на децата, е необходимо да се споделят успешни практики в и извън България.

Концертът ще бъде излъчван на живо в YouTube, като линкът ще бъде качен на фейсбук страницата на ДГ  "Буратино“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).