Пловдивска галерия ще участва в търг на картини в Букурещ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:39 / 23.09.2014
995
Пловдивска художествена галерия ще участва в търг на картини със произведение от собствената колекция на известния румънски живописец и график Сорин Димитреску. Галерията се казва "А+" и се намира в квартал "Капана", на ул. "Загреб" 18. Галерията е сравнително нова - на 3 години, но вече с богат опит. Работи както с млади, така и доказали се пловдивски артисти, съвременници и стари майстори.

Картината, с която участва, се казва "Прозорец" и е част от картинния фонд на "А+". Рисувана е от Сорин Думитреску по време на пленер в Пловдив през далечната 1977 г. Сорин е един от най-известните румънски автори и един от най-добрите ученици на Корнелиу Баба. Корнелиу Баба е най-уважаваният румънски художник - портретист и живописец, чиято личност по мащаби и значимост в Румъния е от ранга на нашия Златю Бояджиев.

Търгът ще се проведе на днес в Букурещ и се организира от най-голямата аукционна къща "Артмарк". Търгът е под наслов "Корнелиу Баба и неговите ученици" Картините рисунките и графиките, които ще се представят на търга, са с първоначални цени в диапазон от 200 до 70 000 евро.

Рекордът, постигнат от "Артмарк", за най-висока продажна цена за картина на Баба, е на стойност 50 000 евро за картината Spiame. Рекорда за румънски автор и картина е 165 000 евро за на Григуреску "Întoarcerea de la târg ".

"Прозорец" на Сорин Думитреску е със стартова цена 1 200 евро, като очакваната продажна цена се очаква да надхвърли 3 000 евро.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив
Обучение за бърза реакция и евакуация при бедствени ситуации се п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).