Пловдивска фирма се опита да изпрати крадени джипове в Лаос

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:16 / 18.05.2012
4240
На ГКПП -Пристанище Бургас гранични полицаи и митничари отклонили за допълнителна проверка контейнер с два автомобила - "BMW X6" с испанска регистрация и "RANGE ROVER" с италианска регистрация. Автомобилите на обща стойност 77 000 евро са произведени през 2010 и 2011 г. Проверката била направена, преди те да бъдат натоварени на контейнеровоз за Истанбул. Изпращач и собственик на луксозните коли е пловдивска фирма, а крайната обявена дестинация - Лаос.

Граничните полицаи се усъмнили в истинността на придружаващите документи на роувъра. Със съдействието на служител от австрийската полиция, командирован в България по линия на агенция "Фронтекс", било установено, че те са неистински. Извършената справка в Шенгенската информационна система разкрила, че автомобилът бил обявен за откраднат на 13 април в Швейцария. С неистински документи се оказало и луксозното "BMW". Граничните полицаи открили, че колата била собственост на украински гражданин. Той бил откраднат на 28 юли миналата година от паркинг в Свети Влас. Колата е обявена за издирване от РУП - Несебър.

Луксозните автомобили са задържани. По случая е уведомена окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).