Пловдивчанка се раздели с 5 000 лв. заради мним лекар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:12 / 17.08.2014
1491
Възрастна пловдивчанка се раздели с 5000 лева, след като бе измамена по телефона. Според първоначалната информация в петък, около 12.30 часа, 80-годишната жена получила обаждане от мним лекар. Той съобщил на пенсионерката, че синът и снаха й са настанени в болница с много тежка зараза и спешно се нуждаят от скъпа ваксина. Разтревожената майка приготвила 5000 лева и ги предала на непознат мъж, който се представил за служител от здравната каса. Разследването по образуваното досъдебно производство продължават криминалисти от Второ РУ.

Полицията отново напомня на гражданите да не се доверяват и по никакъв повод да не дават пари на непознати. Нито една институция не взима суми на ръка и няма практика да използва посредници при разплащанията. При всяко съмнително обаждане, преди да бъде предприето каквото и да е било по изпълнение на исканията, потенциалните жертви трябва да се съветват с близки хора, на които със сигурност знаят телефонните номера. Добре е веднага да се подаде сигнал и до полицейски инспектор по местоживеене или на тел. 112.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-голямата болница в Пловдив с безплатни прегледи
Страхотен фестивал отново в Пловдив
Сблъсъкът в Пловдив: В таксито са били шофьорката и клиент
Тежкият нощен сблъсък в Пловдив: Говорят свидетели!
Тежък инцидент в Пловдив! Линейка, пожарна, полиция и множество х...
Нов инцидент с обърната кола в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).