Пловдивчанин реши да ремонтира газовата си бутилка, стана страшно!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
13:44 / 29.03.2021
7802
Пожарът, при който пострада 47–годишен мъж в Пловдив, е причинен от неправилно боравене с газова бутилка. Това съобщиха специално за Plovdiv24.bg съседи на собственика на гаража от квартал "Прослав", където е станал инцидентът вчера.  

66-годишен мъж решил да ремонтира газовата си бутилка. Приключил работата и излязъл. След минути обаче бутилката се възпламенила.

Съседи видели пламъците и веднага подали сигнал на тел. 112. Тъй като собственикът на гаража не отговарял на позвъняванията на комшиите един от тях решил да влезе да го спасява, като мислел, че е вътре. Вместо това обаче  пострадал, като е бил обгазен. 47-годишният съсед е откаран с линейка в болница, където е прегледан и освободен за домашно лечение.

От пожарната съветват да не се предприема поправка на газова бутилка, ако забележите неизправност в нея. За целта трябва да се обърнете към оторизирани сервизи, които ще отстранят повредата.

Законът изисква всички газови бутилки да са изследвани и тествани от контролния орган, в съответствие с регламентите и на подходящи интервали от време. Като задължително се отбелязва датата на последния периодичен преглед.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).