Пловдивчанин поиска официално развод с EVN

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (30)
12:09 / 27.01.2013
6566
Пловдивчанин поиска официално развод с EVN Топлофикация. Той адресира искането си до състав на Брачната консултация към Районния съд в Пловдив. 80-годишният мъж смята, че не е нормално човек да може да избира всичко в своя живот, но не и доставчика си на топлина, защото той е монополист. Конкретният повод за гнева на пенсионера е, че е осъден от EVN Топлофикация да плати 1500 лева, въпреки че не ползва парно в жилището си. Сумата е само за такса мощност.

Климент Анастасов живее на последния етаж в кооперация в Пловдив. Блокът е на централно отопление, но мъжът решава да се откаже от услугата още през 1997 година. Премахва радиаторите в стаите, демонтира и лирата в банята, и то напълно законно. Остават единствено вертикалните тръби, които няма как да махне. Това се оказва обаче неговата доживотна връзка с австрийския монополист EVN Топлофикация.

Въпреки че от тръбите топлина не идва, сумата която дължи на австрийското дружество възлиза на над 1400 лева с лихвите за периода 2007-2010 година. Мъжът обаче отказва да плати.

80-годишният Климент Анастасов е осъден от австрийският монополист и сега всеки месец от пенсията му се удържат по 120 лева. Тогава му хрумва и ексцентричната идея да поиска по официален начин - чрез съда, развод с EVN. Писмото си Анастасов адресира до Брачен състав на Брачна консултация към Районния съд, председателя на НС и омбудсмана на държавата.

"Според Конституцията аз мога да избирам президент, народни представители, мога да гласувам за местна управа, мога да слушам музиката, която искам, само не мога да си избера по какъв начин да отоплявам жилището си, съгласно моите нужди.", споделя Анастасов.

Пенсионерът знае, че няма как да сложи край на връзката си с австрийския монополист ЕVN, но казва, че такъв е неговият протест. Защото в подобен казус са изпаднали десетки абонати. Не всички като Анастасов са от богат род и могат да си позволят да им удържат толкова голяма част от пенсията всеки месец.


Виж коментарите (30)
Още новини от Новини от Пловдив:
Известен пловдивчанин стана баща за първи път
Пловдивчанин видя камера на КАТ в града и изригна: Не ви ли е сра...
Кола на абитуриент се запали в движение в Пловдив
Тя най-после идва в Пловдив!
Борислав Инчев: Пловдив не трябва да бъде възприеман като част от...
870 души не знаят дали ще се събудят утре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).