Пловдив участва в проект на "Кеймбридж"

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
12:55 / 04.09.2014
2767
Университетът "Кеймбридж" е поканил община Пловдив да участва в предстоящ проект на учебното заведение, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Проектът е за създаване на стандартизиран шаблон за това как трябва да се управлява и да функционира един съвременен град в XXІ век. За целта са необходими три града, т. е. "Кеймбридж" канят три града в различни категории - размер (малък, среден и голям) и географско разположение (град от Източна, Средна и Западна Европа). Тези градове трябва да имат желание и база, на която да стъпят и да развият този шаблон.

"Пловдив вече е поканен, за да продължим това, което сме започнали тук (проектът за Интегрирана информационна система за подобряване на процесите на обслужване на граждани и бизнес - б. а.) и да го влеем в по-голямата програма", коментира Ивайло Стефанов от екипа, разработил проекта за Интегрирана информационна система. Самият проект за тази система бе приключен в Пловдив и представен днес.

Той е на стойност 846 хил. лв., всичките безвъзмездна финансова помощ от Европейския съюз чрез ОП "Административен капацитет". Разработен е в седем модула, а целта на проекта е оптимизация на процесите в общинската администрация и подобряване обслужването на гражданите и бизнеса. Като пример от екипа посочиха разработването на около 10 нови електронни услуги в служба ГРАО.

Обучените хора по проекта са около 500 във всички районни кметства и централната общинска администрация.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наум Китанов, БСП: Трудно е да се примиря с все по-голямото преза...
Без вода заради сериозни аварии в Пловдив и областта
Обявени са свободни места за новата детска градина в "Тракия"
Пловдив първи в страната по брой на изградени нови големи къщи и ...
Журналист: Написах, че обещанията на Тодор Живков за Пловдив не с...
Учителят, обвинен в блудство: Арестуваха ме пред децата, историят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).