Пловдив с три награди на националния конкурс "Сграда на годината"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:04 / 10.12.2015
3207
Пловдив получи общо три награди от провелия се късно снощи конкурс "Сграда на годината" в "София Ивент Център". В категорията "Сграда със социално значение" Младежкият център беше безспорен победител. 

Многофункционална спортна зала "Колодрума" и източно православен храм "Свети Николай Чудотворец" бяха отличени със специални награди в две от категориите, а именно - "Спортна инфраструктура" и "Паметници на културата, музеи и храмове". 

Това отреди 24-членното жури от изявени представители на професионалните и творчески среди с председател Деница Николова, заместник-министър на Регионалното развитие и благоустройството.

"Този проект е много близък до сърцата ни", заяви Иван Тотев при получаване на наградата за Младежкия център. 

"Важен е за нас, защото той показва интегрирания подход на администрацията. Получихме финансиране от Европейския финансов механизъм с подкрепата на Норвежкото правителство. Удвоихме го със средства от общинския бюджет и той наистина стана двойно по-голям във финансирането и мащабите. 

Допълнихме заобикалящата го среда с уникален спортен комплекс, с който се обособи едно наистина интегрирано заведение със социално предназначение за деца в риск", сподели още кметът.

При получаване на специалната награда в категорията "Спортна инфраструктура" за многофункционална спортна зала "Колодрума" Иван Тотев припомни, че първата копка за сградата е от 2008 година, за което обаче има постановление на Министерски съвет от 1975 г.

"Мечтата на Пловдив да има спортна зала бе много дълга и чакана - цели 40 години. Това е един много труден проект, за който имахме подкрепата на много хора, които живееха с каузата", сподели още кметът инж. Иван Тотев и благодари на министър-председателя Бойко Борисов, на арх. Тодор Абаджиев, на Симеон Дянков, на Владислав Горанов, на Менда Стоянова и на всички, които са участвали в неговата реализация.

"На днешната церемония минахме през спорта, през духовното и социалната отговорност, това означава, че Пловдив е един град, който има бъдеще", коментира кметът на Община Пловдив по повод получените три отличия. 

Националния конкурс "Сграда на годината" се проведе за 14-и път под патронажа на Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).