Пловдив през 2014-2020 г.: Интелигентен, устойчив, желан европейски град

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
16:08 / 16.09.2014
2537
Община Пловдив изпълнява проект "Пловдив през 2014-2020 г. - интелигентен, устойчив, желан европейски град". Това е проект, с който общината да придобие пълна проектна готовност да кандидатства за финансиране по ОП "Региони в растеж" на обекти от градската среда и образователната инфраструктура. Това заяви ръководителят на проекта Невена Балчева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността му е 1 466 136 лева. Продължителността му е 18 месеца като е стартирал на 26 юли тази година и трябва да приключи на 26 януари 2015 г.

Целта на проекта е да подобри жизнената среда в община Пловдив чрез кандидатстване с готови инвестиционни проекти по ОП "Региони в растеж". Реализацията му е свързана с пълната степен на проектна готовност на обекти от градската среда и от образователната инфраструктура, включени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

В първата част на проекта е заложено изработване на проекти за изграждане на нова детска градина на ул. "Богомил", както и реконструкция и благоустрояване на прилежащото дворно място на ЦДГ "Перуника", СОУ "Любен Каравелов", ЦДГ "Снежанка" и ДЯ "Детски смях".

Втората част предвижда изработване на инвестиционни проекти за обекти от градска среда, които предвиждат благоустрояване на междублокови пространства, реконструкция и рехабилитация на улици и тротоари, въвеждане на улично осветление на обекти от Интегрирания план за градско развитие.

Осигуряването на това стратегично планиране има за цел подобряването на градската среда и образователната инфраструктура и осигуряването на предпоставки за устойчиво развитие на града, заслужено спечелил титлата Европейска столица на културата 2019.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).