Пловдив почита 140 години от обесването на Васил Левски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:38 / 12.02.2013
2896
Пловдив ще отбележи 140-та годишнина от обесването на Васил Левски. Възпоменанието ще започне в 11.00 часа на 19-ти февруари 2013 г., вторник, в храма "Св. Петър и Павел", където ще бъде отслужена панихида.

Поклонението ще се състои пред паметника на Васил Левски на централната алея в парк Бунарджика от 11.30 часа. Слово за живота и делото на Апостола на свободата ще произнесе Любозар Фратев - общественик и управител на Фондация "Балкански културен форум".

На поклонението, организирано съвместно от Община Пловдив и Общински комитет "Васил Левски", с минута мълчание ще бъде почетена паметта на Дякона, след което ще бъдат поднесени венци и цветя от кмета на града, председателя на Общинския съвет, Областния управител, 68-ма бригада "Специални сили", политически и обществени организации, признателни граждани.

В 17.30 часа в Лекционната зала на Народна библиотека "Иван Вазов" ще се проведе представяне на книгата "Пловдивските адреси и сподвижници на Васил Левски". В програмата ще участват Камерен хор на Духовната семинария "Св. Св. Кирил и Методий", ученици от НУМТИ "Добрин Петков", Хорът на момчетата "Стефка Благоева". Входът е свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).