Пловдив е толерантен към имигрантите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
09:29 / 12.06.2012
1044
Това стана ясно след провеждането на информационно събитие, насочено към българската общественост, целящо популяризирането на приноса на имигрантите към страната ни и създаването на толерантна, мултикултурна среда.

Инициатор на мероприятието, проведено на 9 юни на площад "Централен", бе пловдивският информационен център за имигранти. Над 240 души бяха запознати с нуждата и ползата, от успешното интегриране на гражданите на трети страни в България.

Над 20 % от запитаните споделиха, че имат личен контакт с чуждестранни имигранти, живеещи в България. Около 70% смятат, че имигрантите допринасят за развитието на страната ни и трябва да бъдат интегрирани, а не да живеят като затворени общности. Тенденция е младите хора да демонстрират по-висока степен на толерантност, докато повечето обявили се "срещу" имигрантите са хора над 50 годишна възраст. Сред анкетираните имаше и граждани на трети страни, които заявиха че се чувстват добре в България и успяват да се приобщят към обществения и социален живот.

Информационен център за имигранти - Пловдив работи по проект за интеграция на имигранти, реализиран от Мисията в България на Международната организация по миграция, финансиран от Европейски фонд за интеграция на граждани на трети страни.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).