Писател от Пловдив: Като чуя деца на партизани да ми се кълнат в евроценности, ми иде да псувам

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
12:24 / 20.09.2021
7926
Мнения на писателя от Пловдив Недялко Славов относно нашумелите напоследък "европейски ценности", с които наши политици доста се заигравата

Като чуя родни селски хитреци и деца на партизани да ми се кълнат в европейските ценности и ми се иска да заема целия сръбски диапазон на псувните. В какви ценности ми се кълнете, убоги, какви локуми ми дъвчите - за политкоректните измишлютини ли ми говорите! Да ви кажа ли някои неща за европейските ценности? За малката протестанска църква, долепена до къщата на Ома в Еберщадт.

За литургиите в празничните дни, когато всички с новите си дрехи идеха на службите за месите на Бах. За моя Онкъл, тоест чичо, който в продължение на 50 години слизаше от трамвая пред къщи точно в 17.32 минути, връщайки се от заводите на Фолксваген в Дармщадт.

За съседа, судетския немец Ото, който работеше на три места за да може синът му Райнер да завърши консерваторията, и който слушах в събота следобед да свири на пианото си Бетовен. За фрау Паденшнайдер, която работеше в малката си аптека до 80 годишна възраст.

За всички ония скромни и работливи хора, които в летните суши излизаха и поливаха дърветата пред дома си. За всички деца, които в трамвая ставаха и правеха място на по-възрастните. За съседа хер Мюлер, четвърто поколение лекар. За съседа хер Бекер, шесто поколение хлебар.

За какви евроценности ми говорите, бре, демагози кирякстефчовски? 

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).