Петьо от Пловдив - момчето, което се бори за нормален живот

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
10:55 / 04.08.2018
11368
Петър Мавродиев - или Петьо от Пловдив, стана известен в цяла България като момчето с церебрална парализа, което затрогна премиера, след като в понеделник баща му предприе отчаяна стъпка и го остави лично на грижите на Бойко Борисов, последваха среща, разговори и обещания. 

"Не го приемам за известност. Това беше средство да накараме някой, който има възможност, да ни чуе. И този някой бе лично Бойко Борисов", сподели пред Plovdiv24.bg Петьо. С министър-председателя провели човешки разговор.

"Самата среща бе доста дълга, но смислена. Смятам, че си струваше и ще продължава да си струва. Виждам, че има желание да се работи, но ще повярвам, когато видя резултатите черно на бяло." 

Петър е категоричен, че не иска да напусне България и действа в тази посока - тази година младият мъж завършил Търговската гимназия, вече е студент в Пловдивския университет, ще учи специална педагогика. "Избрах тази специалност, защото ще мога да помагам на хората със специални потребности, преживяното от мен ще помогне да вникна лично и по-реално в проблемите им."

А голямата му мечта, за която се и труди всеки божи ден, е да пребори заболяването, да води нормален живот, да изживее младините си, да създаде семейство, да остави нещо след себе си.

"Много трудно един баща се решава на отчаяната стъпка да остави детето си. Целта на това наше действие, обаче, беше да накараме държавникът на най-високо ниво да се заинтересува от нашите проблеми и нещо наистина да се случи, да се промени", обясни и Емил Мавродиев - мъжът, привлякъл вниманието на премиера с действията си. Той и семейството му водят борба вече повече от 18 години. "След като научихме диагнозата, се започнаха търсения на варианти. Като цяло се преборихме с много труд и усилия от страна на Петьо. На години, когато повечето деца не осъзнават какво им се случва, той бе като войник", похвали смелия си син той. 

Какво още разказаха Петьо и Емил - вижте в голямото интервю на Plovdiv24.bg.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (15):
28.08.2018 Над 3 000 подписа събраха майките до Общината в Пловдив
06.08.2018 Бисер Петков похвали Комплекса за социални услуги "Св. Георги" в
Пловдив
06.08.2018 Социалният министър се срещна с протестиращи хора с увреждания в
Пловдив
31.07.2018 Борисов: Гарантираме 150 млн. лв. повече за хората с увреждания
31.07.2018 Момчето, поверено на грижите на премиера: Искам да остана в България
30.07.2018 Официална информация за срещата между Борисов и Петьо от Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).