Павлинка Кацарова: Не съм блъскала децата!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (62)
12:27 / 06.07.2012
13183
"Не съм блъскала децата", категорично заяви на извънредна пресконференция днес Павлинка Кацарова по повод вчерашния инцидент, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Според нея и според кмета Тотев има голямо разминаване между нейната гледна точка и свидетелските показания на децата. На въпрос защо в официалния бюлетин на ОД МВР Пловдив пише, че момиченцата са блъснати и там се твърди, че едното е с леки контузии, Кацарова и Тотев обясниха, че вероятно бюлетинът е направен именно по показанията на децата и оттам идвало разминаването. 

От думите й стана ясно, че тя 15 минути е стояла на мястото на инцидента, разговаряла е с двете момичета, които по никакъв начин не била докосвала с автомобила си. Попитала ги е дали са добре и те са й отговорили "Да". 

"Шофирах служебния автомобил, за да отида на среща с граждани. Не караше шофьорът ми, тъй като неговото работно време е до 18 часа, а срещата ми беше след този час. На излизане от паркинга на кметството по бул "Македония" в посока от Сточна гара срещу мен се движеше автобус на градския транспорт. Изведнъж той кривна срещу мен. Тъй като зад мен имаше друга кола, за да избегна ПТП, набих спирачки и едната гума се качи на тротоара на спирката, на която стояха двете момичета, но колата по никакъв начин не ги е докосвала. След разговора си с децата, в който те ме увериха, че са добре, тръгнах за срещата. След час и половина ми се обадиха от Първо РПУ, за да дам показания и още тогава написах възраженията си срещу версията на децата и на техните родители, която те бяха описали пред органите на реда", разказа случката кметът на район "Южен".

Кметът Тотев заяви, че приема казаното от Кацарова и й вярва, тъй като било немислимо да се блъснат деца на такова оживено място посред бял ден, без това да бъде отразено от граждани и свидетели на случката, както и да не бъде извикана полиция. Освен това, той беше категоричен, че няма никакъв официален документ за това, че едното от момичетата е с наранявания.

Кацарова заяви още, че веднага е готова да се изправи пред детектора на лъжата.

"Ще обжалвам по законоустановения ред акта за административно нарушение. Направих всичко възможно, за да избегна удара и да не ударя никого от гражданите. Категорично заявявам, че на децата им нямаше нищо. Като отговорен човек не бих си позволила да си тръгна, ако имаше и най-малко съмнение за това", завърши изявлението си тя.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (62)

Още по темата (25):
05.12.2013 Без право на обжалване: Павлинка Кацарова е виновна!
22.07.2013 На 1 август става ясен новият кмет на "Южен"
10.07.2013 Кацарова: Не съм очаквала такова тенденциозно решение, ще обжалвам
10.07.2013 Съдът отхвърли жалбата на Павлинка Кацарова, глоби я и я остави без книжка за 6 месеца
12.06.2013 Кметът на"Южен" за евентуалната му смяна: Не искам да коментирам
13.09.2012 Павлинка Кацарова се връща в кметството на "Южен"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).