Павел Михайлов благодари на хората, които се бориха със стихията в Кадиево

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:05 / 03.08.2021
1717
Кметът на община "Родопи" изказва искрена благодарност на екипа на "Пожарна безопасност и защита на населението“ и на всички, които помогнаха за овладяване на стихията край село Кадиево.

"От свое име и от името на цялото ръководство на Общинска администрация искам да  поздравя служителите на пожарната, жителите на село Кадиево и всички, които помогнаха  и не допуснаха огънят да стигне до населеното място", изказва своята признателност Павел Михайлов.

Повече от пет часа той беше на място и участваше в организацията по потушаване на огненаната стихия. Пожарът избухна вчера вечерта в ябълкова градина край Стамболийски. Заради вятъра огънят бързо се разпространил и обхванал сухи треви на метри от дърводелска работилница и ВЕЦ-а край Кадиево.

" Огънят беше страшен, цялото село беше излязло да помага. Хората участваха в гасенето с подръчни материали, без претенции за героизъм, а с чувство на изпълнен морален и човешки дълг. На същите тези хора искам да благодаря.  Обединихме  се и с общи усилия потушихме пожара!", коментира  Михайлов, който лично се включи в овладавяне на стихията. По думите му, с поведението си в тази критична ситуация тези хора дадоха пример, че когато сме отговорни и сме заедно, с всичко можем да се справим.

 В гасенето край родопоското село Кадиево участваха 4 пожарни автомобила и специализирана техника, изпратена от фирма "Илва".

"За мен всички, които участваха в гасенето са герои. Те спасиха близките къщи. Благодаря на всички", коментира Лиляна Петрова, кмет на село Кадиево.

Вчера следобед е получен сигнал и за горящи треви до гъбарник в село Първенец. Въпреки тежките условия на работа- високи температури и вятър, бързата реакция и професионалните действия на огнеборците спасиха сгради, животни, фураж и повече от 13 автомобила, собственост на стопанството.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).