"Панаир на науката" стартира в Университета по хранителни технологии

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:30 / 26.03.2015
1522
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Бакалаври и магистри от трите факултета на УХТ - Технологичния, Техническия и Стопанския, участваха със свои научни разработки в "Панаир на науката". Победител в надпреварата е Росен Петров с "Изработване на макет на светофар, управляван с помощта на микроконтролер Arduino Uno".

"Похвална инициатива, радващо е, че се популяризира научната дейност в Университета по хранителни технологии. Занапред тя ще намира още по-сериозно място сред критериите за оценяване и финансиране на университета", каза ректорът проф. д.т.н. инж. Кольо Динков при връчването на призовете. 

Това бе първото издание на "Панаир на науката", а от Студентския съвет подчертаха, че такъв тип инициатива има перспективно бъдеще. Събитието дава възможност на студентите да се изявят пред академичната общност чрез своите изследвания.

"Идеята ни е "Панаир на науката" да се превърне във форум, където участват всички пловдивски университети", допълниха от Студентския съвет на УХТ. 

Техният проект е през следващата година събитието да бъде на открито, с шатри, а за първото издание смятат, че е преминало успешно, като на него са се очертали и посоките в организацията и реализирането на следващия "Панаир на науката".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).