Пациентка на най-голямата болница в Пловдив и България: Ако имате подобен проблем - това е мястото!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
12:57 / 17.09.2021
15985
Пловдивски лекари отстраниха успешно огромен тумор в раменната кост на 78-годишната Марийка от Велико Търново, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Марийка имала образованието на рамото си отдавна и тъй като не я боляло, не му обръщала внимание. Миналата година го ударила и то започнало да расте.

Посетила много доктори в цялата страна, но никой не се съгласявал да я оперира, защото имало опасност да се засегне важен нерв и да остане неподвижна ръката й. Тогава потърсила д-р Ставрев от Клиниката по ортопедия и травматология към УМБАЛ "Свети Георги“. Днес жената призовава всички хора от цялата страна с подобен проблем да не се лутат, а да дойдат на място в Пловдив, защото: “Спасиха ми живота тия хора, това е истината".

Проф. Владимир Ставрев, който е ръководител на Клиниката по ортопедия и травматология към УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, разказа, че всъщност туморното образование е било в близост до лъчевия нерв и е имало реална опасност от засягането му. Тогава ръката увисва и няма да може да се движи, а това е дясна ръка и е водеща. Колегите му най-вероятно не са искали да рискуват с операция. Така жената потърсила тях. А те не й отказали, тъй като в 21 век не може да се разсъждава така.

“Туморът действително беше доста голям. Потърсих консултация с проф. Любен Стоков, той се отзова и пратихме жената при него да я прегледа. Той каза да я приемем за операция, като обеща да помогне. Жената се яви, беше приета, проф. Стоков също ни помогна. И преди около 5-6 дни извършихме операцията", обясни проф. Ставрев, като уточни, че поради заетост той лично не е присъствал на операцията, но са оперирали д-р Минчев, д-р Ганев и проф. Стоков.

Проф. Ставрев отбеляза още, че в клиниката му имат 5 операционни зали и средно на ден се извършват по около 15-20 операции. Работи се като на конвейер, едновременно.

Д-р Минчев също разказа, че за първи път се е срещнал с такъв голям тумор и за него е било предизвикателство да оперира поради риска от усложнения. Но те са се справили успешно, без да се получат такива.

Д-р Петко Ганев пък посочи, че няма правило къде ще се появи тумор и колко голям ще стане, поради което и никой не може да напише алгоритъм. Но има общи принципи за това как да се отстрани колкото се може по-безопасно, за да няма рецидив, но и да се запазят важните структури около него. Този тумор е бил в близост до важен нерв, лъчевия, и е имало реален риск от обездвижване на ръката. За тяхна радост това е било избегнато и сега пациентката се възстановява бързо. Тя вече свободно движи ръката си и няма болки.

“Жената е много добре, непосредствено след като се събуди от упойката, е тестван нервът", посочи и проф. Ставрев и дори показа Марийка, която пък благодари от сърце за всеотдайността на лекарите.

А проф. Ставрев обясни, че в пловдивската университетска болница осигуряват комплексно лечение на рака. При тях има освен комплектност на лечението и съвременна апаратура за лекуване на онкологични заболявания.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).