ПУ приема отличниците от предварителната кампания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:31 / 12.06.2012
2030
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Кандидат-студентите, които са получили отлични оценки на предварителната изпитна сесия през юни, могат да се запишат по първо желание като студенти на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Това съобщи зам.-ректорът на висшето училище доц. д-р Жоржета Чолакова.

Записването на приетите студенти става само в Пловдив, в периода от 18 юни до 2 юли, когато се подават и документите за участие в редовните кандидатстудентски изпити на висшето училище, обясни доц. Чолакова.

Това става по вече установения административен ред - с подаване на молба в Университетския информационен център. Последващото записване в Учебен отдел става след представяне на оригинална диплома за завършено средно образование и квитанция за платена семестриална такса, обясниха от ПУ "Паисий Хилендарски".

Всички резултати от проведените през миналата седмица изпити вече са налице, съобщи зам.-ректорът. Днес, 12 юни, университетът обявява и оценките от тестовете по английски език, география и история.

Една пълна шестица и още 10 оценки над 5.50 са писали проверяващите на писмените работи по английски език. Успех "Много добър" имат 101 кандидати, 112 са показали знания за "Добър 4.00". Средните оценки са общо 74, а 62-ма са скъсани, допълни доц. Чолакова.

Само една отлична оценка над 5.50 има на теста по география, който се проведе на 8 юни, а 16 работи са получили "Много добър". Преобладаващите резултати са "Добър" и "Среден", получили са ги съответно 66 и 64 кандидат-студенти. Слабите оценки са 20, казаха от висшето училище.

И тази година продължава тенденцията най-ниски да са резултатите по история на България, въпреки промяната на изпитната форма - за първи път развиването на тема бе заменено с решаване на тест с три раздела, припомниха от Учебен отдел. Оттам пресметнаха, че със слаб успех по предмета са 190 кандидати - което се равнява на близо 45% от всички 415 явили се на изпита. Оценка "Среден" са получили 117 човека. С "Много добър" и "Добър" са оценени съответно 29 и 46 кандидати. Има 33 отлични работи, като само една от тях е пълна шестица, каза доц. Чолакова.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).