Отпускат 40 000 лв. за Кожния диспансер и 50 000 лв. за ДКЦ "Пловдив"

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
09:05 / 01.08.2014
1864
40 хил. лв. субсидия за финансово подпомагане на Център за кожно-венерически заболявания - Пловдив (ЦКВЗ). Това иска управителят на Центъра д-р Стоян Шуманов, а отпускането на субсидията ще бъде гласувана на предстоящата общинска сесия днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Д-р Шуманов е входирал искане за отпускане на тези средства с мотивите, че Кожните диспансери в Смолян и Хасково са закрити, а пациентите от тях се пренасочват към Пловдив, както и по-ниското заплащане на пътеки от Здравната каса. По изчисленията му до края на годината ще са достатъчни 40 хил. лв. за издръжка на ЦКВЗ.

В материалите за сесията е припомнено, че вече от бюджета за тази година Общината е финансирала с 60 хил. лв. здравното заведение.

От своя страна ДКЦ "Пловдив" иска 50 хил. лв. безлихвен заем от Общината. Като причини са посочени административни разходи по сливането на ДКЦ Пловдив с ДКЦ ІІІ, както и загубите на последното, заради което се наложи сливането на двете ДКЦ-та.

Заемът ще бъде с 6-месечен гратисен период и две години период на издължаване. Парите ще бъдат оборотни за най-належащите нужди на ДКЦ-то след сливането, се посочва в документацията за сесията.

И двете предложения са на зам.-кмета Розалин Петков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непреходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).