Отново бляскави победи на учениците от НТГ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:42 / 24.04.2013
11565
Бивши и настоящи ученици от
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 18 и 19 април 2013 г. в палата № 7 на Международния панаир в гр. Пловдив се състоя ХVІ панаир на учебно-тренировъчните фирми. Събитието бе организирано от МОМН, със съдействието на Центъра на учебно-тренировъчните фирми. Проектът има за цел да осъществи "среща" на училището с бизнеса. Под мотото "Да подадем ръка на бъдещето!" участваха в изложението 125 УТФ от 8 държави. Сред тях достойно се представиха и 12 УТФ от Национална търговска гимназия - Пловдив. Същевременно ученици от гимназията обслужваха информационния щанд, работиха и на търговския щанд. Показаха деловитост и завидни комуникативни умения, езиковите им способности на английски език бяха също на ниво.

Проведоха се 14 конкурса. Младите икономисти от НТГ представиха иновативни идеи, приложиха на практика наученото в училище. Демонстри-раха различни бизнес умения в разнообразни области по икономика и предприемачество, усвоени благодарение на отличната подготовка, дадена им от техните ръководители. А за доброто провеждане на ТФ Фест има голяма заслуга г-жа Димитрина Райкова - главен учител в НТГ-Пловдив.

С гордост Ръководството на НТГ отбеляза победата на Константин Бухчев от 11е клас, от УТФ "Емералд" ООД с ръководител г-жа Надежда Радова, който зае първо място в конкурса "Най-добра презентация". Като Мис ТФ Фест 2013 г. за професионализъм бе избрана отново ученичка от НТГ, а именно Християна Русева от 11 е клас, от УТФ "Амазония" ООД с ръководител г-жа Калина Бобева. Награда за най-коректен клиент на НАП ТФ Фест спечели и УТФ "Хайфлай" ООД - ученици от 11в клас в НТГ, с ръководител г-жа Надежда Радова.

Гордост за гимназията е и Вероника Сербезова от 12ж клас, която бе победителка в предварителния кръг на Националния конкурс "Най-добра безнес идея" с иновативната си безнес идея "Подводен ресторант". Тя бе и сред 20 участници в заключителния етап на състезанието, който се проведе на 19.04.2013 г. в Пресцентъра на Международния панаир - Пловдив и бе за четвърта година част от Панорамата на професионалното образование. Състезателите бяха разпределени на случаен принцип в 5 отбора. Имаха 3 часа на разположение, за да разработят бизнес идея. Темите бяха подготвени и оценявани от жури в състав от четирима души - преподаватели от УНСС и представители на реалния бизнес. Учениците трябваше да покажат умения за работа в екип, креативност, съобразителност, комуникативност и убедител-ност при презентацията на проекта.

Първо място спечели отборът, в който се състезаваше Вероника Сербезова. С блестящото си участие в конкурса, с достойно спечеления златен медал ученичката донесе много радост и гордост на НТГ. Така НТГ-Пловдив за пореден път се доказа като елитна професионална гимназия.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).