Отложиха делото за обир и изнасилване на жрица на любовта

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
15:42 / 17.08.2021
5377
Отложиха делото за обир на пловдивчанката Симона Д. поради неявяването й, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Оказа се, че жената, която е жрица на любовта, не е редовно призована. Обвиняемите Валери Иванов, Александър Димитров и Мария Петкова се явиха в залата. Единият от тях, който е криминално проявен, е задържан под стража, другите двама са на свобода. Мария Петкова закъсня поради катастрофа на магистралата.

В залата й бе връчен обвинителният акт. Съдът разпореди на криминално проявения Александър Димитров, под прякор Чешкия, да бъде назначен служебен адвокат. Той самият каза в залата, че адвокатът му се е отказал от защита, тъй като не е успял да му плати хонорара от 5000 лева.  

В залата не се яви и един от съдебните заседатели и така съдията по делото реши да го отложи заради всичките тези пречки и да го насрочи за 14 октомври 2021 г. от 15 часа.

Срещу всеки един от подсъдимите е повдигнато обвинение в това, че на 5/6 ноември 2020 г. в Пловдив с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, е принудил Симона Дусова чрез заплашване да извърши нещо противно на волята й – да му предаде вещи и пари /сумата от 3100 лева/, всичко на обща стойност 7972 лева, като деянието е било придружено със заплаха за убийство, извършено от тримата и е било извършено от въоръжено лице /подсъдимият  Александър Димитров е бил въоръжен с пистолет/ – престъпление по чл. 214 ал.2 вр. чл. 213а ал.2 т.4 и т.6 в. с ал.1 от НК.

Симона се оплакала в полицията, че е изнасилена, но посочила грешен извършител, предвид прякора му Чешкия. Непосредствено преди да пусне жалбата, жената се оплакала и от кражба.

Тя разказала, че крадецът е влязъл в дома й, след като е пробил дупка във входната врата. От там е достигнал до бравата и отключил. Липсвали всичките й спестявания.

Симона разказала пред полицаите, че мъж от София я е навестил. Имали уговорка за едночасова среща, но нещата излезли извън контрол. Повече от 4 часа мъжът се гаврил с нея. Тормозът приключил, мъжът си тръгнал, а Симона се обърнала към полицаите, като казала, че клиентът е с прякор Чешкия.

Така разследващите тръгнали по грешни следи, като търсели Петьо Мангъров /Чешкия/, но по-късно станало ясно, че той е с наложена мярка "домашен арест" по друго дело и е в болница с усложнения от коронавирус.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).