Откриват реконструираната сграда на Административния съд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:30 / 19.06.2012
1976
На 21.06.12 г., четвъртък, в 14.30, официално ще бъде открита реконструираната сграда на Административния съд - Пловдив. Тя се намира на ул. "Иван Вазов №20 /бивше консулство на Руската федерация/. 

На церемонията са поканени да присъстват министър-председателят Бойко Борисов, областният управител, кметът на Пловдив, всички председатели на административни съдилища в страната, председателят на ВАС, депутати.

На 29 Март 2006 г. ХI Народно събрание приема административно.процесуален кодекс. Въз основа на него са създадени 28 административни съдилища, сред които и Административен съд - Пловдив, със седалище и съдебен район, който съвпада с административно-териториалните граници на Пловдивска област и обхваща 18 общини: Асеновград, Брезово, Калояново, Карлово, Кричим, Куклен, Лъки, Марица, Перущица, Пловдив, Първомай, Раковски, Родопи, Садово, Сопот, Стамболийски, Съединение и Хисаря.

През март 2007 година Административният съд - Пловдив временно бе настанен и осъществяваше своята дейност в сграда частна собственост - на "Полиграфия"АД, находяща се на бул. "Княгиня Мария Луиза"№72, ет.2, първоначално по договор за наем от 21.02.2007г. за срок от 6 месеца, като впоследствие съглашението бе продължено. 

С Решение № 7 Общинският съвет на Пловдив предостави за срок от пет години безвъзмездно на Министерство на правосъдието сградата публична общинска собственост на бившето "Руско консулство" в града. Впоследствие обаче, след решение на Общинския съвет и Заповед на Кмета на Община - Пловдив, се сключи договор за дарение от 01.08.2008г., с който безвъзмездно се прехвърли на Министерството на правосъдието дворното място, заедно със съществуваща триетажна масивна сграда, находящи се в гр.Пловдив, ул. "Иван Вазов №20 /бивше консулство на Руската федерация/ за нуждите на Административен съд - Пловдив.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...
Министърът на МВР: 12 часа тежки преговори в Пловдив!
Пловдивската полиция с подробности около задържането на полицая, ...
Безплатен скрининг в Световния ден за борба с хипертонията
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай в Пловд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).