От септември Художествената гимназия с нов адрес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:49 / 16.06.2009
3322
Варианти къде да бъде преместено делящото сега една сграда с Френската гимназия Художествено училище бяха обсъдени на консултация с участието на заместник-кмета Георги Шопов и представители на политическите сили в местния парламент, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

До днешната среща се стигна, след като на последната общинска сесия не се взе решение за преместването на Художественото училище в свободния корпус на СОУ "Софроний Врачански" в "Тракия" поради силно изразено несъгласие с това предложение на кмета Славчо Атанасов. Тъй като мястото на младите художници било в центъра на града, той го оттегли за следващата редовна сесия на 25 юни и препоръча междувременно да се състоят политически консултации.

Две възможности бяха дискутирани днес - Художествената гимназия да бъде преместена или в "Христо Смирненски", или в "Гео Милев". И двете училища са в центъра на града и са с по малко ученици. Още веднъж ще се съберат по казуса политическите сили, защото трябва да се обсъдят конкретните предложения, да се говори с директорите, да се планират средства за евентуални ремонтни работи.

"В никакъв случай не става въпрос за закриване на училища. Те могат да бъдат обединени в една сграда и се надяваме това да стане безболезнено. Невъзможно е Френската и Художествената гимназия да продължават да бъдат в една сграда. Време е да се намери решение на този висящ от 18 години проблем", заяви Георги Шопов.

"Вярно е, че "Гео Милев" е в Стария град и навремето идеята бъдещите художници да бъдат преместени там, беше доминираща. Имаше възможност да се използват съществуващи наблизо художествени ателиета, но от тях вече почти не е останал помен. Училището няма капацитет със своите 14 класни стаи да поеме Художествената гимназия, а и броят на учениците там в сравнение с тези в "Христо Смирненски" е значително по-голям", обясни заместник-председателят на Общинския съвет Тодор Христев.

Според директорката на Художествената гимназия Маргарита Джарова по-добрият вариант е новият адрес на нейното училище да бъде на мястото на "Христо Смирненски".

Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
28.03.2011 Окончателно: Художествената гимназия ще се мести в ОУ "Христо
Смирненски"
24.03.2011 Закриват ОУ "Христо Смирненски" от 1 септември
02.12.2010 Синдикат "Образование" против закриването на гимназия "Хр. Смирненски"
14.10.2010 Парите за Художествената гимназия отидоха при превозвачите
15.09.2010 Мръсотия в пловдивско училище и отново обща тоалетна
27.05.2010 Спасиха ОУ "Христо Смирненски" от закриване
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).