Осъдиха автомонтьор за смърт на пътя

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
08:44 / 29.04.2022
1976
Осъдиха на 1 година условно, с 3 години изпитателен срок шофьор, убил 80-годишен мъж на пътя между селата Маноле и Рогош, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 53-годишният Здравко Качаков ще остане и без книжка за една година, както и ще трябва да плати разноските по делото. В момента Качаков е с мярка за неотклонение "подписка“.

Вчера делото бе гледано по съкратеното съдебно следствие, тъй като обвиненият изцяло призна фактите и обстоятелствата и се призна за виновен.

Държавното обвинение беше благосклонно при обявяването на наказанието, тъй като шофьорът е с кристално чисто досие, работи като автомонтьор, карал е автомобила си само с 6 км превишение на скоростта от допустимата за този пътен участък. Освен това има и смекчаващи обстоятелства, а именно, че възрастният мъж се е движел пеша в тъмната част на денонощието по пътното платно, в 4,00 часа сутринта,  и то при изключително лоши метеорологични условия – дъжд. Мъжът се е движил по платното, а не в банкета, посочи прокурорът. Това се определя като съпричиняванe на деянието. Качаков сам е информирал полицията за произшествието и е останал на място.

В залата не дойдоха роднините на пострадалия Владо Величков – двете му деца и съпруга.  Те не предявиха и никакви претенции за обезщетения. Тримата бяха представлявани от защитника им.

Здравко Качаков каза пред съда, че много съжалява за стореното и иска по-бързо това дело да приключи.

Произшествието стана на 18.05. 2021 г., около 4.10 часа на път III-565 км 8, между с. Маноле и с. Рогош, обл. Пловдив. При управление на лек автомобил "Пежо 206“ със скорост от 96 км/ч, в нарушение на правилата за движение по чл. 21, ал.1 от ЗДвП Здравко Качаков блъснал възрастен мъж на пътя, който починал на място.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).