Организират голямо празненство в Пловдив на "малки захарчета" - децата с диабет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:32 / 01.06.2012
979
Националната асоциация на децата и младите хора с диабет кани, всички "малки захарчета" - децата с диабет, техните приятели от цялата страна на 2 юни 2012 г. от 11.00 ч. в Детския парти център в хотел "SPS", гр. Пловдив на щур купон с много изненади.

Нека и през тази година по повод Международния ден на детето да бъдем всички ЗАЕДНО. По време на празника, ще бъде даден и официалния старт на Втората национална кампания за обучение на деца и млади хора с диабет тип 1 и тип 2 - под надслов "Как да живеем с диабет? Как да понижим гликирания хемоглобин?".

Инициативата бе обявена на пресконференция в Народното събрание и ще се провежда под патронажа на Парламентарната комисия по здравеопазване в 41- то Народни събрание, Министерството на здравеопазването и Министерството на труда и социалната политика.

Екипът на Национална Асоциация на Децата и Младите хора с Диабет (седалището на която се намира в Пловдив) ще обиколи 29 града в страната. В рамките на тазгодишното обучение, изтъкнати български ендокринолози и опитни медицински сестри ще участват в теоретично и практическо обучение, както и в реобучението на децата и младите хора с диабет насочено към двете важни теми:

• какво е необходимо за добрия контрол на диабета,
• как да се предпазят от късните усложнения на високата кръвна захар.

Обучението ще се проведе в по-малките населени места, защото там е ограничена възможността за информация и консултации. Друга не по-малко важна цел е плавното преминаване на децата от "детски" към "възрастен" ендокринолог. Точно на тези срещи ще се опитаме да подпомогнем контактите за плавно преминаване от един към друг специалист.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Областна администрация Пловдив с интересно предупреждение за Деня...
Първи подробности за евакуацията в най-голямата болница в Пловдив...
"Швейцарско сирене" по пловдивски булевард
Пригответе до 200 лева, ако искате да гледате на живо този грък в...
Шеметен първи юни, нови обекти и единствен по рода си MakeUp Mast...
Дебора минути преди делото: Готова съм психически за разпита


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).