Оперираха детенцето, пострадало вчера на магистрала "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:57 / 01.04.2014
3741
Девет души в момента са хоспитализирани в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

Оттам съобщиха, че най-малкият пациент, 2-годишната Николета от Раднево, която е със счупено краче, е оперирана и се възстановява. Състоянието на детето се подобрява, но родителите не са виждали още дъщеричката си, съобщиха за семейство Иванови.

Те са пътували от Раднево за София за преглед на детето, което е претърпяло миналата година три сърдечни операции в ИСУЛ-София. В момента майката е със счупен таз, а бащата е с контузии на гръден кош и корем.

По думите му инцидентът е станал за секунди, а причината е гъстата мъгла, която изведнъж се е появила като "стена" пред автомобила. Въпреки че е ударил спирачки, не е могъл да избегне удар, а в последствие техният автомобил също е бил ударен от идващите зад тях коли.

Мъжът е реагирал незабавно, като е изкарал първо детето, а на съпругата му е оказана помощ от други пътници.

От университетската болница уточниха, че общо 15 пострадали от верижната катастрофа на АМ "Тракия" край Пловдив са били транспортирани до Спешно приемно, като трима са в Клиниката по ортопедия и травматология, петима - в Клиниката по специална хирургия, а момиченцето е в Клиниката по детска хирургия.

Пациентите в Специална хирургия са основно с травми в гръдния кош и корема и ще останат под наблюдание още 2-3 дни. Естеството на травмите изисква такъв болничен престой и лекарско наблюдение, обясни началникът на отделението д-р Кирил Атлиев.

В Клиниката по ортопедия и травматология пострадалите са двама мъже и една жена. Единият от мъжете е със счупена подбедрица, направена му е операция и са поставени два винта, които да фиксират положението на счупените костни фрагменти.

Вторият пациент е с фрактура на дясното бедро на две места и в момента е на екстензия. Човекът има и контузия в белите дробове, затова се наблюдава и от екип на Специална хирургия в УМБАЛ "Свети Георги".

При него в четвъртък или петък предстои операция за фиксиране на счупванията на бедрото. Жената е с фрактура на таза и също е на директна екстензия. Операция може да се направи не по-рано от 10 дни. Засега стриктно се следи общото й състояние. Под наблюдение са и останалите хоспитализирани пациенти.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
10.04.2014 Изчисляват скоростта на всички коли, участвали в мелето на АМ “Тракия"
03.04.2014 Пратили на психолог криминалистите, видели ада на АМ "Тракия"
02.04.2014 Експерти: Най-много със 130 км/ч по магистралите! Повече е опасно!
01.04.2014 Видео от днес: ТИР хвърчи по АМ "Тракия", не могат да го изпреварят!
01.04.2014 Експертиза трябва да установи причините за вчерашното меле на АМ "Тракия"
01.04.2014 Мистерия: Мъгла или гъст дим е причина за вчерашните трагедии на магистралата край Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).