Опасна строителна площадка в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:52 / 14.08.2014
1886
Строителен предприемач може да отнесе глоба за необезопасяване на работна площадка. По сигнал на Пловдивската телевизия Общинският инспекторат направи светкавична проверка на обекта. Съставен е констативен протокол.

Строителният обект се намира до паркинга на кметството на район "Северен", на гърба на административните бараки. От няколко дни теренът и изкопът са оградени с найлонова лента, а на бял лист е изписано предупреждението: "Не спирай! Строеж! Частен имот!". 

Живеещи в околните жилищни сгради са притеснени от необезопасяването на строителната площадка, тъй като в района има много деца, а също и от мръсотията наоколо. Хората са се обаждали в отдел "Екология" на районното кметство, но оттам ги препратили по компетентност към РДНСК.

Нашите зрители потърсиха съдействието ни, за да се приведе строителната площадка в изряден вид - с метални заграждения и информационна табела.

На наше запитване в администрацията на районн "Северен", заместник-кметът Лариса Кътова отговори, че Общинският инспекторат вече е реагирал на сигнала. Тази сутрин екип от четирима инспектори е бил на обекта и е направил констативен протокол. 

"Съгласно Закона за устройство на териториите всяка за строителна площадка освен надлежните разрешителни, трябва да има и план за безопасност и здраве", обясни директорът на Общинския инспекторат Владо Илиев

На фирмата е даден неколкодневен срок, в който да представи цялата документация.


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-силният българин пловдивчанинът Мариян Димитров ще дърпа три ...
Ново 20: Ето кога затварят Бетонния мост
Безценни артефакти ще могат да бъдат видени в Пловдив
Кметът на Пловдив, митрополит Николай и Чергов откриха параклис д...
Граждани от "Южен": Колко още ще продължи това мъчение?
Лекар от Пловдив: Обрив от лаймска болест може да се появи до 30 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).