Обясниха за стадионите на Локо и Ботев

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
17:44 / 28.04.2022
5872
Община Пловдив провежда обществено обсъждане на намерението си да бъде взет нов дълг от 44 млн. лв. , предаде репортер на Plovdiv24.bg. Обсъждането се провежда в сградата на Общинския съвет.

Целта е да се запознае обществеността с намеренията на общината. Трите обекта, които ще се финансират със заема са стадионите “Христо Ботев" и “Локомотив", както и 50-метровият плувен комплекс “Младост".

Зам-.кметът Пламен Райчев презентира обектите и изпълнението им до момента.

“От всички средства, с които разполага община Пловдив за стадион “Ботев" - 25 млн. лева, вече са разплатени 12 млн. лева. Има още 3 млн. лв. за извършени строително-монтажни работи, които още не са актувани. Предстои остатъкът да се сертифицира и разходва по правилата до края на годината", посочи Райчев.

“Вторият обект е стадион “Локомотив", за който разполагахме с 12 млн. лева за изграждането на трите трибуни. Едната е почти завършена, седалките са закупени и за трите, част от трибуна “В" също е завършена, като досега са усвоени около 2 млн. лева. Предстои актуване на още 500 000 лева , като има още доста строителни дейности, които не са все още сертифицирани. Там нямахме никаква проектна готовност, процедурата за инженеринг беше спечелена и в края на годината беше сключен договор за 12 млн. лева. Днес ние предлагаме тези 12 млн. лева да бъдат именно за трибуна “А" и за вертикална планировка", каза Райчев и добави, че по този начин в Пловдив ще имаме два завършени стадиона, с които можем да участваме за висок клас футболни първенства.

Пламен Райчев обясни и за плувния комплекс “Младост". Сключена е била обществена поръчка за 12 млн. лева. Заради ковид кризата и инфлацията се е наложило изготвянето на нова количествено-стойността сметка, която строителят е представил и тя възлиза на 20 млн. лева. Към нея се прибавят и 1.5 млн. лева за авторски надзор на проекта и оборудване на басейна.

Общественото обсъждане днес ще допълни, или изчисти основанията за обществената значимост на обектите, за реализирането на които е необходим нов общински дълг от 44 млн. лева.

От залата хората, участващи в обсъждането, призоваха за повече прозрачност от страна на общината. 

От общината увериха, че публичност има, тя е осигурена от общината. Обсъждането се предава и онлайн и всеки може да се включи.

Виж коментарите (1)

Още по темата (26):
09.02.2023 Зико: Да не се лъжем, някои обекти в Пловдив ще бъдат спрени!
09.02.2023 Дадоха милионите за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив"
09.02.2023 Кметът за стадионите: Ще има и за едните, и за другите
09.02.2023 НА ЖИВО: Решават за стадионите на Локо и Ботев
17.01.2023 Препроектират плувния комплекс с 50-метровия басейн
27.10.2022 Благословиха заема от 24 милиона за стадионите на Ботев и Локо
Още новини от Новини от Пловдив:
Това е листата на БСП в Пловдив, която ще атакува новия парламент...
Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнерве...
От Дионисий до Орфей - наслада за сетивата и душата, само в преда...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Забавен надпис на автомобил с пловдивска регистрация предизвика ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).