Обучават пожарникарите как да реагират при катастрофи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:10 / 27.03.2015
2432
Обучение за аварийно-спасителна работа при пътнотранспортни произшествия и методите за най-бързото им неутрализиране е организирано от 26 до 31 март със служители от регионалните служби на пловдивската пожарна. 

В рамките на тренировъчните действия те ще придобият знания и умения за ползване на специализирани хидравлични инструменти, необходими при оказване на неотложна помощ в тежки катастрофи. 

Техниката е част от новото оборудване на аварийно-спасителните автомобили и ще подпомага работата на екипите при създали се специфични ситуации - обърнато настрани или по таван моторно превозно средство, труден достъп до акумулатора, необходимост от разрязване на металните части на купето и т.н.

Ръководител на обучението е началникът на група "Спасителна дейност" при РДПБЗН - Пловдив главен инспектор Димитър Бришимов.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежко е състоянието на момченцето, което пострада при взрив на га...
255 жилищни, 3 административни и 102 други сгради са започнали да...
Дете е прието в болница в Пловдив с опасност за живота
Нагли циганчета стъжниха живота на пловдивчанка пред КАТ
Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има без...
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).