Общината няма да прави болница на мястото на "Кудоглу"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:37 / 28.02.2013
2627
Трансформиране на бюджетни заеми в размер на 1 510 000 лева, предоставени на Белодробна болница "Д.П.Кудоглу", в парична вноска за увеличаване капитала и броя на дяловете на дружеството гласува Общинският съвет в Пловдив днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Беше прието снемане от активите на лечебното заведение на недвижим имот-земя и сграда и предаването му за управление на кмета Иван Тотев

"За нас е по-добре да имаме едно търговско дружество, в което ние сме принципал 100 % и отговаряме за него с цялата тежест на Община Пловдив", категоричен бе градоначалникът. 

Той поясни, че започва процедура, която ще завърши с ликвидация на дружеството, но с нея може да последват дела или запори. На въпроса какво ще стане, ако новият здравен министър реши ликвидацията да бъде отменена, Тотев обясни, че "Д.П.Кудоглу" е търговско дружество и то няма причина да не може да сe помещава в сгради, които не са на общината.

Кметът заяви още, че от Университетска болница "Свети Георги" са получили последния транш от Министерството на здравеопазването в размер на 300 000 лева, което означава, че то досега е дало за преместването на Белодробна болница около един милион лева. Площта на "Д.П.Кудоглу" е близо 15 декара. 

Имотът е отделен за здравеопазване, но Тотев изрично обясни, че Община Пловдив няма да прави болница. Това, което ще се извърши първоначално, ще е съвместно с Общинския съвет да изготви договор за охрана на местото за първия един месец.

Кметът на Пловдив прикани, който желае да отиде при него и да се договори при какви условия може да ползва този имот и да направи ново здравно заведение.

Виж коментарите (0)

Още по темата (70):
16.12.2022 Слави Георгиев: Предложението за Белодробна болница е директен опит за
кражба
23.11.2021 Търсят финансиране за превръщането на Белодробна в общински медицински
хоспис
04.08.2021 Идея: Бившата Белодробна болница да стане хоспис
18.02.2021 Общината не се е отказала да възстанови Белодробна
09.12.2020 Възраждат бившата Белодробна с лиценза на "Св. Пантелеймон"
09.12.2020 Зико: Парите за възраждане на Белодробна могат да дойдат от общината, държавата или тотото
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).