Обществен дебат ще реши да се преименуват ли площади в Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
14:10 / 06.02.2014
2305
Двете предложения за подмяна на имената на известни площади в Пловдив, които внесе на днешната общинска сесия съветникът от БСП Тодор Кръстев, бяха отменени, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Кръстев предложи пл. "22 септември" да стане "Гроздов пазар" и пл. "Александър Малинов" да се прекръсти на пл. "22 септември - Александър Малинов".

Аргументът на Кръстев защо да се преименува вторият площад беше, че се е съобразил с важна историческа дата. А искането да се върне името "Гроздов пазар" на площада на ул. "Преслав" е, защото така е известен сред пловдивчани.

Съветникът Спас Гърневски репликира, че щом се търси историческата дата и се иска тя бъде име на важен площад, може пл. "Централен" да бъде преименуван на пл. "22 септември".

След остри спорове Гърневски направи процедурно предложение да отпаднат двете точки от днешната сесия, а след обществено обсъждане гражданите да решат кой площад как да бъде преименува.

Това предложение за едната точка се прие с 23 гласа "за", 10 "против" и 3 "въздържал се", а за втората точка - с 24 гласа "за", 9 "против" и 3 "въздържал се".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура
Кадри от камера: Вижте хвърчащите отломки от джипа 3 секунди след...
Масирани проверки на един от изходите на Пловдив
Поискаха оставката на шефа на КАТ Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).