Образи и истории на хора от Родопите в Художествената галерия в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:15 / 08.01.2015
1822
Снимки и думи - това е събрала в проекта си "Далечни песни" младата фотографка Марги Русева. Изложбата, която ще представи образите и историите на хора от Родопите, ще бъде открита в 18 часа на 15-и януари в Градската художествена галерия в Пловдив. 

Част от проекта е и книга на български и английски език от издателство "Сиела", която представя въздействащите разкази и снимки на родопчани. 

След като прекарва 6 години в различни големи градове на Съединените щати, авторът на проекта Марги Русева пътува почти толкова време из Родопите, където събира образи и истории на хора от планината. 

Книгата разказва личните и емоционални истории на местното население, съхранило се далеч от забързания градски свят, а фотографиите запечатват одухотворените лица на хората от този мистичен край на България. 

"Това е книга за хора и място, които дълго време снимах и бяха част от живота ми. Бих искала да се срещнете с тях чрез снимките и историите, които записах", казва авторката. 

Марги Русева е фотограф и преводач от и на английски език. По време на шестгодишното си пребиваване във Вашингтон и Чикаго участва в общи и самостоятелни изложби. Първата й самостоятелна експозиция в България е представена във Френския културен институт през 2009 г. и е посветена на музикалната група Gravity Co. 

След успешно представената изложба през септември в София и през ноември във Варна, "Далечните песни" гостуват в един от най-хубавите ни градове - Пловдив, от 15-и до 28-и януари в Градската художествена галерия. 

През 2015 година следват гостуване на изложбата в Париж и представяне на книгата "Далечни песни" и фотоизложбата към нея в Ню Йорк от фондация "Хемимонт". Проектът е подкрепен и от Министерство на културата и фонд "Култура".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).